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Title: Diseño de un producto agroturístico para la hacienda Sotomayor en el cantón Salitre, provincia del Guayas.
Authors: López Santamaría, Shirley Vanessa
metadata.dc.contributor.advisor: Acosta Ramírez, Nadia Roxana
Keywords: TURISMO SOSTENIBLE;AGROTURISMO;ACTIVIDAD TURÍSTICA;PRODUCTO TURÍSTICO
Issue Date: 16-Sep-2021
Publisher: Universidad Católica de Santiago de Guayaquil
Abstract: Agrotourism farms in Ecuador are a little-exploited alternative, which is contradictory as it is an agricultural country of excellence. Experts on the subject have considered that this is due to the little interest of the governments of the day and the ministries related to the tourism industry in developing this tourism alternative that presents itself a sustainable and sustainable tourism model that can achieve the assurance of intangible value, such as culture, agricultural traditions and environmental conservation. At present, the tourist demand has undergone a series of changes, characterizing the tourist as a person responsible for the environment and customs and who has found in agritourism an offer that satisfies his desire to get involved with country life. The proposed agrotourism product design in the Sotomayor farm was based on the theory of authors who are experts in sustainability and tourism development in the context of rural spaces, presenting a planned proposal within a design that respects nature and traditions, proposing an appropriate setting for the visit of tourists who demand knowledge of the agricultural process.
Description: Las fincas agroturísticas en el Ecuador son una alternativa poco explotada, lo que resulta contradictorio al ser un país agrícola de excelencia. Expertos en el tema han considerado que esto se debe al poco interés de los gobiernos de turno y de los ministerios relacionados con la industria turística en desarrollar esta alternativa de turismo que se presenta a sí mismo un modelo de turismo sustentable y sostenible que puede lograr el aseguramiento del valor inmaterial, como lo es la cultura, las tradiciones del agro y conservación del ambiente. En la actualidad, la demanda turística ha pasado por una serie de cambios, caracterizando al turista como una persona responsable con el medio y las costumbres y que ha encontrado en el agroturismo una oferta que satisface su deseo de involucrarse con la vida del campo. La propuesta diseño de producto agroturístico en le finca Sotomayor planteó con base a la teoría de autores expertos en sostenibilidad y desarrollo de turismo en contexto de espacios rurales presentando una propuesta planificada dentro de un diseño que respete la naturaleza y las tradiciones proponiendo un escenario adecuado para la visita de turistas que demandan el conocimiento del proceso agrícola.
URI: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/17285
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