Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/19396
Title: | Propuesta de mejora de la calidad del servicio en la agencia de viajes Gold Travel. |
Authors: | Burgos Burgos, Leidy Rosalía |
metadata.dc.contributor.advisor: | Segura Ronquillo, Shirley Carolina |
Keywords: | GESTIÓN ADMINISTRATIVA;CALIDAD DE SERVICIO;SATISFACCIÓN DEL CLIENTE;CAPACIDAD DE RESPUESTA;VENTAS |
Issue Date: | 20-Sep-2022 |
Publisher: | Universidad Católica de Santiago de Guayaquil |
Abstract: | Continuous improvement is a preponderant need within the processes of providing a good quality service, for this reason this work is aimed at improving the quality of service of the travel agency "Gold Travel" of the city of Machala, through the data collection application (survey) that is a management tool that is applied in all organizations that want to build a corporate and recognized image, to promote and obtain results in the medium and long term, granting reliability to their clients, giving responsibility to the owners of the processes, which allows optimal functioning throughout the organization. The integration of this proposal is achieved by deploying improvement strategies in all areas of the organization, each one fulfilling its function and, therefore, the performance of these areas must be measured, with the intervention of a system of indicators that reveal the deviations that may occur in the goals set and in which resources are implemented in quality improvement. The continuous quality improvement model raises factors that indicate the insufficiency that exists in the integration of continuous improvement management processes as part of the quality function; business management models applied to the current reality; Therefore, it is necessary to provide an adaptation solution to the organization, before an application investigation to its clients. The changes generated will serve to improve the environment in which the activity takes place and with it will be easy to detect the perceptions and perspective of the clients before a service. |
Description: | El mejoramiento continuo es una necesidad preponderante dentro de los procesos de brindar un buen servicio de calidad, por tal motivo este trabajo se orienta al mejoramiento de la calidad de servicio de la Agencia de viajes “Gold Travel” de la ciudad de Machala, mediante la aplicación de recolección de datos (encuesta) que es una herramienta de gestión que se aplica en todas las organizaciones que quieren construir una imagen corporativa y reconocida, para fomentar y obtener resultados a mediano y largo plazo, otorgando confiabilidad en sus clientes, dando responsabilidad a los dueños de los procesos lo que permite un funcionamiento óptimo en toda la organización. La integración de esta propuesta se logra desplegando estrategias de mejoramiento en todas las áreas de la organización, cumpliendo cada una con su función y, por ende, se debe medir el desempeño de estas áreas, con la intervención de un sistema de indicadores que revelen las desviaciones que pueden ocurrir en las metas fijadas y en la que se implementen recursos en la mejora de la calidad. El modelo de mejoramiento continuo de la calidad plantea factores que señalan la insuficiencia que hay en la integración de los procesos de la gestión de mejora continua como parte de la función de la calidad; modelos de gestión empresarial aplicados a la realidad actual; por lo que es necesario dar una solución de adaptación a la organización, ante una investigación aplicativa a sus clientes. Los cambios generados, servirán para mejorar el entorno en que se desarrolla la actividad y consigo se hará fácil detectar las percepciones y perspectiva de los clientes ante un servicio. |
URI: | http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/19396 |
Appears in Collections: | Trabajos de Titulación - Carrera de Administración de Empresas Turísticas y Hoteleras (SED) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
T-UCSG-PRE-ESP-MD-AETH-114.pdf | 1,82 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License