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http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/25191
Title: | Innovación de la industria alimenticia en los Estados Unidos. |
Authors: | Riera Palacios, Jean Carlos |
metadata.dc.contributor.advisor: | Coello Cazar, David |
Keywords: | COMPORTAMIENTO INNOVADOR;PRODUCCIÓN DE ALIMENTOS;PRODUCCIÓN ALIMENTARIA;, PRODUCCIÓN INDUSTRIAL |
Issue Date: | 3-Sep-2025 |
Publisher: | Universidad Católica de Santiago de Guayaquil |
Abstract: | This essay aims to elucidate and analyze innovation within the food industry from a distribution standpoint. It will provide a comprehensive overview of innovations implemented by all stakeholders involved in the distribution process, including manufacturers, distributors, and supermarkets. To enhance reader comprehension, the analysis will be confined to the past five years, commencing from the onset of the COVID-19 pandemic until 2025. The primary challenges encountered by distribution agents will be scrutinized, including the scarcity of raw materials, product shortages at distributors and supermarkets, and the enactment of civil laws that compelled food companies to promptly adopt innovative solutions. The data sourced will be derived from reputable sources and specialized publications within the food industry and supermarkets in the United States. These publications will provide detailed descriptions of the roles of manufacturers, the various types of distributors, and the characteristics of supermarkets. Generating final conclusions that describe the innovation behavior and strategies of all entities involved in the distribution process, including technological advances, difficulties in generating sales and distribution in certain years during the pandemic, and how they remained stable before and after the described period. |
Description: | El presente ensayo tiene como objetivo describir y analizar la innovación en la industria alimenticia desde una perspectiva distributiva. Se detallarán innovaciones implementadas por todos los agentes involucrados en el proceso de distribución: fabricantes, distribuidores y supermercados. Para facilitar la comprensión del lector, la información se centrará en los últimos cinco años, desde el inicio de la pandemia de COVID-19 hasta el 2025. Se analizarán los principales desafíos que enfrentaron los agentes de distribución, como la falta de materia prima, la escasez de productos en distribuidores y supermercados, y las leyes civiles implementadas que impulsaron a las empresas alimentarias a buscar innovaciones inmediatas. La información recopilada provendrá de fuentes confiables y artículos de medios especializados en la industria alimentaria y supermercados de Estados Unidos, describiendo detalladamente las funciones de los fabricantes, los tipos de distribuidores y los supermercados. Generando conclusiones finales en las cuales se describe el comportamiento y estrategias de innovación de parte de todas las entidades envueltas en el proceso de distributivo, incluyendo avances tecnológicos, dificultades en generar ventas y distribución por ciertos años durante la pandemia y como se mantuvieron estables antes y después del periodo descrito. |
URI: | http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/25191 |
Appears in Collections: | Trabajos de Titulación - Carrera en Administración de Ventas |
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