DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/9038
Title: Estudio comercial y logístico para la exportación de sardinas enlatadas a Bolivia.
Authors: Núñez Mosquera, Elena Deyanira
metadata.dc.contributor.advisor: Galarza Hernández, Max Alberto
Keywords: LOGÍSTICA COMERCIAL;EXPORTACIÓN DE SARDINA;MERCADO BOLIVIANO;MERCADO ECUATORIANO
Issue Date: 28-Aug-2017
Publisher: Universidad Católica de Santiago de Guayaquil
Abstract: This work aims to present and explain the export process of canned sardines to Bolivia and also to evaluate the sustainability of Ecuadorian canned sardine in the Bolivian market. Throughout the work it will be exposed the information process of exporting to Bolivia, the logistics from Ecuador to Bolivia, as well as provide information of the requirements for this process, also to describe the logistics profile of Bolivia and propose future scenarios up to the year 2020 which were based on the opinion of the matter experts and finally the conclusions and recommendations of this research.
Description: Este trabajo tiene como objeto exponer y explicar el proceso de exportación de la sardina enlatada dirigido a Bolivia y a su vez evaluar la sostenibilidad del negocio en el mercado Boliviano. A lo largo del trabajo se expondrá información sobre el proceso logístico desde Ecuador hacia Bolivia, así como también se brindará información sobre los requisitos necesarios para dicho proceso de exportación, además se describirá el perfil logístico de Bolivia y se propondrá escenarios futuros hasta el año 2020 los cuales se basan en la opinión de los expertos del tema y finalmente se expondrán las conclusiones y recomendaciones del trabajo.
URI: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/9038
Appears in Collections:Trabajos de Titulación - Carrera de Comercio y Finanzas Internacionales

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T-UCSG-PRE-ESP-CFI-353.pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.