DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/12321
Title: Análisis de factibilidad para la elaboración de café orgánico de Galápagos para exportar a Inglaterra.
Authors: Alarcón Rodríguez, Luisa María
Barrezueta Bueno, Sebastián Arturo
metadata.dc.contributor.advisor: Ordoñez Morán, Arturo Bernardo
Keywords: ESTUDIO DE FACTIBILIDAD;EXPORTACIÓN DE CAFÉ ORGÁNICO;LOGÍSTICA;PRODUCCIÓN DE CAFÉ ORGÁNICO;MERCADO BRITÁNICO
Issue Date: 15-Mar-2019
Publisher: Universidad Católica de Santiago de Guayaquil
Abstract: The research carried out is a study that through an analysis determines the feasibility of producing organic coffee belonging to the Galapagos Islands and its export to English territory in Devon, England, with an original production of the island of Santa Cruz. The work presents a financial, technical analysis and market study that supports the presented conclusions and their results. The technical and financial study was clearly conducted with real data from Galapagos production farms and data on the production and processing of organic coffee from the area. The data of the export and transport of the product were obtained with Ecuadorian shipping companies and transport companies in the country such as Tame Cargo. The investigation concludes with the feasibility of exporting the product to be detailed, presenting a cash flow of 5 years with financial results that accept the study as viable to enter the British market.
Description: La investigación realizada, es un estudio que a través de un análisis determina la factibilidad de elaborar café orgánico perteneciente a las islas Galápagos y su exportación a territorio inglés en Devon, Inglaterra. Con una producción originaria de la isla de Santa Cruz. El trabajo presenta un análisis financiero, técnico y estudio de mercado que avala las conclusiones presentadas y sus resultados. El estudio técnico y financiero fue netamente realizado con datos reales de fincas de producción de Galápagos y de datos sobre la producción y elaboración de café orgánico proveniente a la zona. Los datos de la exportación y transporte del producto fueron conseguidos con navieras ecuatorianas y con empresas de transporte del país como lo es Tame Cargo. La investigación concluye con la factibilidad de la exportación del producto a detallar, presentando un flujo de caja de 5 años con resultados financieros que aceptan al estudio como viable para introducir al mercado británico.
URI: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/12321
Appears in Collections:Trabajos de Titulación - Carrera de Comercio y Finanzas Internacionales

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T-UCSG-PRE-ESP-CFI-508.pdf1,54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.