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Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/20683
Title: Sostenibilidad ambiental del proceso de producción de rosas en la provincia de Cotopaxi.
Authors: Peñafiel Bello, Ana Paula
metadata.dc.contributor.advisor: Molero Moran, Hebert Mario
Keywords: IMPACTO AMBIENTAL;DESARROLLO SOSTENIBLE;PRODUCCIÓN DE ROSAS;FLORICULTURA;CONTROL BIOLÓGICO;SECTOR AGRÍCOLA
Issue Date: 10-Feb-2023
Publisher: Universidad Católica de Santiago de Guayaquil
Abstract: The flower industry has developed for decades in the country and is recognized for its quality. To maintain this quality, flower growers use agrochemicals in order to promote growth and control diseases; however, this type of fertilizers and pesticides contain compounds that can affect the characteristics of the soil, water, and air, and cause effects in those who handle them. This research focuses on knowing the detail of the chemicals that are used in the floricultures located in the province of Cotopaxi through the study of the materials, processes or techniques used throughout the production and cultivation of a group of 3 farms of roses used as a representative sample to recognize the consequences of the use of these substances in the environment and the employees who are exposed to them, in order to determine their sustainability, and suggest more sustainable alternatives, but viable to replace their use in the rose crops.
Description: La industria floricultora se ha desarrollado por décadas en el país y es reconocida por su calidad. Para mantener esta calidad, las florícolas utilizan agroquímicos con el objetivo de promover el crecimiento y controlar las enfermedades; sin embargo, este tipo de fertilizantes y plaguicidas contienen compuestos que pueden afectar las características del suelo, agua, aire y causar efectos en quienes los manipulan. Esta investigación se centra en conocer el detalle de los químicos que se utilizan en las florícolas ubicadas en la provincia de Cotopaxi por medio del estudio de los materiales, procesos o técnicas utilizadas a lo largo de la producción y cultivo de un grupo de 3 fincas de rosas utilizadas como muestra representativa para reconocer las consecuencias del uso de estas sustancias en el medio ambiente y los empleados que se encuentran expuestos a ellas, para deesta manera determinar su sostenibilidad, y sugerir alternativas más sustentables, pero viables para reemplazar su uso en los cultivos de rosas.
URI: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/20683
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