DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/21237
Title: Sistema de Certificación GLOBAL G.A.P. en Langostinos ACUIFARZ Cía. Ltda. Estudio de caso Acuario 1.
Authors: Farinango Romero, Carlos Bolivar
metadata.dc.contributor.advisor: Zerda Barreno, Elsie Ruth
Keywords: ESTRATEGIAS COMERCIALES;CALIDAD DEL PROCESO;DESARROLLO SOSTENIBLE;CERTIFICACIÓN DE CALIDAD;MERCADO INTERNACIONAL
Issue Date: 5-Jun-2023
Publisher: Universidad Católica de Santiago de Guayaquil
Abstract: Objectives: Evaluate, develop, analyze, establish and issue recommendations for the GLOBAL G.A.P. certification process in Shrimp ACUIFARZ Cia. Ltda. Aquarium Case Study 1. Methodology: A descriptive cross-sectional study was carried out with a quantitative approach and a deductive method. It had the support of a certifying company endorsed by GLOBAL G.A.P. which established a schedule for the socialization of the regulations addressed to the production technician and his replacement to later make the reply to the subordinates, through the previously established and elaborated forms. A historical and documentary review of the files of the production area of Shrimp ACUIFARZ Cia. Ltda. was carried out through the form AF_AQ. Results: 100% of the socialization of the GLOBAL G.A.P. The implementation of the certification system was carried out with a calculation of 100% compliance with minor obligations. Conclusion: With the implementation it is expected to achieve an approximate increase of 7% of the ROI.
Description: Objetivos: Evaluar, desarrollar, analizar, establecer y emitir recomendaciones para el proceso de certificación GLOBAL G.A.P. en Langostinos ACUIFARZ Cia. Ltda. Estudio de Caso Acuario 1. Metodología: Se realizó un estudio descriptivo de corte transversal con enfoque cuantitativo y método deductivo. Se contó con el apoyo de una empresa certificadora avalada por GLOBAL G.A.P. la cual estableció un cronograma para la socialización de la normativa dirigida al técnico de producción y su reemplazo para posteriormente realizar la réplica a los subalternos, a través de los formularios previamente establecidos y elaborados. Se realizó una revisión histórica y documental de los archivos del área de producción de Langostinos ACUIFARZ Cia. Ltda. a través del formulario AF_AQ. Resultados: Se logró el 100% de la socialización de la normativa GLOBAL G.A.P. La implementación del sistema de certificación fue realizada con un cálculo del 100% de cumplimiento de las obligaciones menores. Conclusión: Con la implementación se espera lograr un incremento aproximado al 7% del ROI.
URI: http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/21237
Appears in Collections:Trabajos de Grado - Maestría en Administración de Empresas

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T-UCSG-POS-MAE-438.pdf3,14 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons